REKLAM


Logga in »

REKLAM

Faror utomlands

Vågar man åka utomlands med risk för terrordåd, sjukdomar osv?

Visst vågar man, men man kanske ska undvika ställen som är lite farligare än andra. Och med sunt förnuft kommer man långt

vågar du åka utomlands?
Det är oroligt i många länder och områden, speciellt efter den senaste tidens alla terrordåd. Situationer och förhållanden ändras snabbt. Ska du åka till ett ställe som det är oroligt i så är det viktigt att följa med vad som händer på platsen via nyheter, tidningar och Internet.
Sen finns ju risken för jordbävningar och i samband med det kanske Tsunami (vi glömmer ju aldrig dec-2004), samt andra sorters naturkatastrofer som orkaner, översvämningar samt sjukdomar och epidemier osv.
Man kan lätt glömma bort allt detta när man själv tycker allt är pest och pina hemma, och vill åka bort för att vila upp sig och uppleva något annat. Man ska ju aldrig överdriva risker, men man bör kanske tänka efter lite extra, och kolla upp läget?


Se även vidare på sidan risker, faror och problem med flygning »

Gå också in på Englands UD:s hemsida som skriver uppdaterad status om varje land, väl värd att kolla in!
Foreign Travel Advice »

flygrädd
Många lider av flygrädsla så de inte kan flyga, här kan du få hjälp att börja förebygga det problemet.

www.flygtrygg.nu »

inbrott när man är bortrest
Ett relativt nytt sätt som inbrottsligor använder sig av är att gå runt på flygplatserna och läsa av adresser på väskorna. Många har t.ex. en Vingklisterlapp påklistrad på väskan där uppgifter står om resmål och hemadress, eller så har man fyllt i den lapp som medföljt väskan, där den sitter i ett fint litet fönster. Det är ju rena guldgruvan för tjuvarna, att kunna se vilka som lämnar sina hem, med exakt bostadsadress. Så ta och vänd på adresslappen på väskan, och klistra på resebolagets uppgiftslapp precis innan incheckningen, och håll stor uppsikt över ert bagage.
Sen ska man ju så klart köra med timers, grannsamverkan etc. för sitt hem, så det inte syns att man är bortrest.

fripassagerare med sig hem
Reser man och bor enkelt som backpackers, så finns risken att få med sig t.ex. vägglöss hem. Vilket kan vara väldigt svårt att bli av med. Vägglusen bosätter sig gärna i och under madrassen, och kommer fram på kvällen för att suga blod.
Andra små gynnare som kan komma med packningen hem är t.ex. faraomyror och kackerlackor.

När man väl kommit hem från en resa, så var noga med att tvätta alla kläder och plagg direkt vid hemkomst, samt sätt gärna dina andra saker som varit med på resan i karantän ett tag, på ett ställe där du kan ha uppsikt över vad som ev. kan ha kommit med hem
Det blir allt vanligare att vi får med oss "fripassagerare" hem, så man bör alltså vara mer vaksam över detta.

Du kan läsa mer om ohyra och vad man kan göra åt det på Anticimex hemsida:
anticimex.se »

HEM

UPP

Kontakta reseledaren.nu: Kontakt
Om cookies på reseledaren.nu: Cookies
Om reseledaren.nu
Sajtkarta

© Copyright 1997 - 2022 www.reseledaren.nu
Alla rättigheter reserverade, med resevration för fel.


www.reseledaren.nu - världens hemsida!