REKLAM


Logga in »

REKLAM

bilsemester

Ut på bilresa

Kanske är det dags att pigga upp vardagen med lite friskt miljöombyte.

Som exempelvis en resa runt Sverige eller kanske din egen kommun. Fika bland får på ett gårds-café, upptäck en undangömd badvik eller besök ett veteranbilsmuseum!


Planering, förberedelse och upptäckarglädje

Lite planering kan göra hela skillnaden mellan en härlig eller förfärlig resa. Ta därför ut en färdväg och ladda ner kartor i mobilen i förväg. Papperskartor eller GPS är också bra som backup. Försök även undvika rusningstid. Kanske är det till exempel perfekt läge att ta en promenad istället för att fastna i bilköer mot eftermiddagen? Några planerade höjdpunkter längs vägen skapar förväntan under resan. God tidsmarginal ger samtidigt rum för spontanitet och oväntade händelser och minimerar stress om något går fel längs vägen.

Ta med på resan

Körkort, varningstriangel och reflexväst är obligatoriska. Första-hjälpen kit, ficklampa, isskrapa, försäkringspapper och registreringsbevis är också viktigt att ha tillhands, liksom resedokument, bokningsbekräftelser och biljetter.

Bra att tänka på

För allas trygghet, kom ihåg bilbältes-kravet, hastighetsbegränsningar, vinterdäck och pausa ofta, särskilt om du är trött. Trafikverkets hemsida ger information om regler på Sveriges vägar, medan Motormännen bjuder på praktiska tips som gör resan säkrare och smidigare. Resor utomlands kräver däremot lite mer förberedelse. I EU kan det krävas att du har extra glödlampor eller brandsläckare, till exempel. UD ger bra reseinformation och redogör för olika länders lagar.

Annat som kan höja trivselfaktorn:
  • Gott om vätska, särskilt vatten.
  • Picknick, en termos, eller något snacks.
  • En filt att bre ut om det plötsligt skulle bli picknick eller tupplurs-läge.
  • En powerbank.
  • Solglasögon.
  • Eget reseapotek.
  • Badkläder och handduk under sommaren.
  • Pulka och pälsmössa i snöväder.
  • Bra musik eller en spännande ljudbok.

Upptäck nya vägar.

Friheten med att färdas i egen bil gör resan till en del av målet, för du bestämmer tempot och kan följa ett plötsligt infall att ta våffelpaus. Så vill du cruisa runt, fri som en fågel, i en egen bil kan du köpa den hos Bildeve!


HEM

UPP

Kontakta reseledaren.nu: Kontakt
Om cookies på reseledaren.nu: Cookies
Om reseledaren.nu
Sajtkarta

© Copyright 1997 - 2022 www.reseledaren.nu
Alla rättigheter reserverade, med resevration för fel.


www.reseledaren.nu - världens hemsida!